toxic waste fest.jpgOp 7 maart was het eens tijd voor mij om af te zakken naar Mechelen ( of all places) voor Toxic Waste fest in de Kamikaze. Daar raken leek wat moeilijker omdat de club nogal vrij afgelegen ligt.

Gelukkig raken we er zonder al teveel te missen en kunnen we nog het meeste van Argonath meepikken. We baanden ons een weg naar binnen, namen wat oordopjes die gratis verkrijgbaar waren ( waarvoor bedankt want ze waren nodig) en keken wat naar de eerste band. Echt een groot gemis zou het niet zijn moesten we deze jongens gemist hebben want het was nogal een flauwe opener. Ze speelden een vrij inspiratieloze mix van Power Metal en NWOBHM. Origineel was het niet en het klonk allemaal een beetje eentonig. Desondanks was er toch al reeds (een beetje) publieksrespons. De Iron Maiden-cover mochten ze echter weglaten want, sorry beste frontman, die was echt niet goed gezongen.


De volgende op het lijstje was de Brutal/Slam Death Metal van Extubated en dat maakte de flauwe opener al onmiddellijk een stuk beter. Originaliteit en Slam gaan van nature niet echt samen maar dat maakte het niet minder goed, het feit dat ze ook iets technischer waren dan veel bands in het genre maakte het wel leuk. Wat ik wel niet snapte waren de twee zangers, ze hadden beiden ongeveer dezelfde stem en ze leken elkaar ook niet echt nodig te hebben, ahja. Deze band stond echter een beetje voor het verkeerde publiek want het overgrote deel was overduidelijk geen fan. Er waren sporadisch wel eens wat “zachte” ( en dat is nog vriendelijk uitgedrukt) pits maar langer dan 15 seconden duurden die niet. Jammer want het was echt wel een leuke band.

Voor Witch Trail was er plots een pak meer volk aanwezig, zelf beweren de heren Unholy Speed Metal te spelen en dat dekt de lading wel. Die zwartgeblakerde speed metal sloeg ook goed aan op het publiek (inclusief ondergetekende) die echt wel onder de indruk was. Alhoewel de jongens zo old-school als de pest klonken sloegen ze er toch in om geen (slechte) kopie te zijn van een andere band en plakten ze een eigen gezicht op hun songs. Tegen het einde van de set had ik het echter allemaal een beetje gehoord waardoor het eigenlijk net op tijd stopte. Al bij al was het toch wel leuk.

Carnation bewees net zoals de voorgaande band dat je muziek niet onmiddellijk origineel moet zijn om goed te zijn. Deze heren speelden Old-school Death Metal waarin invloeden van bands zoals Bloodbath, Entombed, Death,… niet onder stoelen of banken werd weggeschoven. Vanaf hun eerste riff tot het einde van de set zag je het publiek “vrolijk” mee headbangen en de pits begonnen ook wat harder te worden. Een minpuntje was echter dat het allemaal wel al eens gespeeld was en met momenten ook niet echt bijzonder te noemen was. Maar ah, nu ben ik gewoon aan het muggenziften want het was gewoon goed.

Hammerhead beweert op hun facebook de jongste Speed/Thrash Metal band van de BeNeLux te zijn. Of dit werkelijk zo is laat ik in het midden maar jong waren ze wel. Ook deze jongens pasten de “Don’t change a winning team” formule toe op hun muziek en speelden voornamelijk op Thrash metal gebaseerd op de klassiekers. Daar wrong ook het schoentje voor mij, ze misten volledig een eigen gezicht en brachten ook niet echt iets interessants aan. Ondanks hun enthousiasme kan ik mij geen enkel nummer meer voor de geest halen ( en dit is niet ten gevolge van alcoholgebruik). Spijtig,…


Nu was het tijd voor de band van de avond ( sorry Prematory) Nuclear Devastation. Deze Nederlandse jongens kwamen Mechelen eventjes kort en klein slaan met hun furieuze mix van Metal en Hardcore Punk. Daar sloegen ze ook in want het ging er hard aan toe, de pit draaide warm, het publiek sloeg op hol en de band pikte daar mooi op in. Ik val nu een beetje zonder tekst want het is moeilijk om de energie tijdens die show in woorden uit te drukken, je moest er zelf bij zijn. 1 ding was zeker, als Prematory dit wou overtreffen zouden ze met een knaller van een show moeten komen.

Dat deden ze niet. Neem het niet verkeerd op, Prematory deed erg hun best en ze slaagden erin om een mooie show neer te zetten maar beter dan voorgaande band was het niet. Ik heb Prematory al een stuk of 6 keer aan het werk gezien en ook deze keer speelden ze op ongeveer hetzelfde niveau als de vorige keren, jammergenoeg gaf mij dit het gevoel dat ik het al te veel gezien had en ik begon me al een beetje te vervelen naarmate het einde van de set naderde. Ook het publiek oogde wat moe. Spijtig want Prematory deed echt wel hun best en is zeker geen slechte band.

Back to Top