stream of passionHet recent uitgekomen album Darker Days mag dan al in de winkel liggen, het weerhoud ons niet om er eens met een dieper oor naar te luisteren. Welgeteld 13 tracks lang verwent Stream of passion ons met loepzuiver vocals en een duistere sound. Marcela Bovio zet een topprestatie neer en haar middelhoge tot hoge noten gaan nooit vervelen.


Songs als Lost, Reborn en The Scarlet Mark klinken furieus, melancholis getint, maar toch lichtvoetig en vol passie en kracht. Je hoort duidelijk dat ze na The Flame within nog beter op elkaar zijn afgesteld en het geheel klinkt dan ook harmonieus en evenwichtig. De subtiliteit en details in de lyrics zijn verfrissend en zet Stream of passion toch wel op een verhoogd voetstuk.

Halverwege het album word de krachtige sound af en toe geruild voor een emotionele serenade of een mooie ietwat trage verademing om je de nodige ruimte te geven om na te denken. Het neemt wel wat de snelheid van het album weg maar maakt toch op gepaste wijze ruimte voor een inspirerende stilte. Alles bij elkaar opgeteld is het een pracht van een album met een stevige start, een pauze in het midden en een slot dat aangenaam in evenwicht is. Een musthave voor iedere fan van het genre en een aanrader voor de metal liefhebber vanwege de veelzijdigheid.


8/10


Tracklist:
1. Lost
2. Reborn
3. Collide
4. The Scarlet Mark
5. Spark
6. Our Cause
7. Darker Days
8. Broken
9. This Moment
10. Closer
11. The mirror
12. Nadie Lo Voo
13. The World Is Ours

Back to Top