argusArgus, een band uit Pennsylvania USA, brengt dit jaar hun derde full cd uit. Boldly Stride the Doomed heet de nieuwkomer en is ondanks de eentonigheid puur doom.

Boldly Stride the Doomed is Argus’ derde full cd, demo niet meegerekend. Het is een typisch Argus-album, goeie muzikanten en zanger, maar niet genoeg afwisseling. Het eerste nummer is een gitaarstukje. Helemaal niet slecht, maar vrij eentonig. Ook de daaropvolgende nummers brengen niet veel variatie. Ik krijg telkens de indruk dat het altijd dezelfde formule is. De gitaar klinkt praktisch in elk lied hetzelfde, net als de zang en de drum. Ook bestaan de songs uit telkens hetzelfde principe: twee of drie maal een strofe, dan het refrein, een solo en dan nog eens een strofe of twee en terug het refrein. Om eerlijk te zijn vond ik het vrij saai.

Doom Metal is natuurlijk niet het opwindendste genre dat er bestaat, maar ik weet wel dat het zeker gevarieerder en pittiger kan. De stem kan beter gebruikt worden, het hoeft niet altijd dezelfde toon en sterkte te zijn. Er mogen grunts en screams in komen. Ook de gitaren kunnen explosiever gebruikt worden, met veel meer afwisseling van noten, akkoorden en klanken. Te veel distortion is trouwens ook niet altijd even goed en dat wordt hier, naar mijn mening, te veel gebruikt.

Op zich is de cd niet slecht, maar zoals ik al meermaals herhaald heb mag er meer variatie gebruikt worden. Maar voor fans van Doom met wat Heavy Metal invloeden is Argus zeker een aanrader.

Mijn score voor Boldly Stride the Doomed is 6/10

Geïnteresseerd? Ga naar de MySpace

Playlist:

1: Abandoning The Gates

2: A curse On The World

3: Wolves of Dusk

4: The Ladder

5: Durendal

6: 42-7-29

7: Boldly Stride The Doomed

8: Fading Silver Light

9: Pieces Of Your Smile

10: The Ruins Of Ouroboros

Back to Top