Warning: getimagesize(images/stories/cdart/negura-bunget-poarta-de-dincoloep.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

negura bungetPoarta de Dincolo is het 7de album van de band Negura Bunget en is opgenomen in de Negura Music Studio .Deze ep is de laatste dat onder code666 records zal uitgebracht worden. Hiermee stopt een samenwerking van 10 jaar.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor deze review maar een vaag beeld had over het Roemeense Negura Bunget.Velen zullen de band omschrijven als Transylvanian Metal, maar ik omschrijf ze als Blackened Folk Metal.
Deels door de teksten die vooral over de rijke Roemeense geschiedenis gaan en het gebruik van onconvencionele instrumenten zoals de panfluit en xylofoon.
Poarta de Dincolo, de naam van deze EP, is Roemeens voor 'a gate from the above or carrying from the other side' .
De band gaf de volgende commentaar op de naam : 'zoals de naam wil zeggen , het materiaal focust op het onderzoeken van de relatie tussen hemel , aarde , hel  en verder.' De duistere toon van de cd ondersteunt deze uitspraak volledig.
Doorheen de gehele ep wordt de toon gelegd op deze uitspraak. Vette black metal riffs worden afgewisseld met rustige stukken met panfluit en synth.
Zou ik deze EP aan andere mensen aanbevelen?  ja en nee. Dit is zeer speciale muziek. Dit ter zijde is Poarta de Dincolo een mooie aanvulling op hun werk. 

Voor de geinteresseerden: ga naar Negura Bunget


playlist :
1. Hotar
2. La marginea lumii
3. Frig in oase
4. Poarta de dincoloscore 8.5/10

Back to Top