SailleIrreversible Decay is het debuut album van het Belgische Saille, uitgebracht in 2011.
De naam Saille is eigenlijk de 4de letter in het Ogham alfabet dat ze gebruikten tussen de 4de en 7de eeuw in Brittainië en het betekend "wilg" [uitspraak sahl-yeh].
Je kan Saille als Symfonic Black Metal omschrijven, maar gemengd met een fris tintje Classic Black Metal.
Het artwork van Michal Karcz heeft een redelijk duistere toon, maar zeer gesmaakt.


We starten onze muzikale reis met het instrumentale nummer Nomen. Een mooie intro waar je de stijl en bedoeling van deze cd in terughoort.


Na deze intro leiden de heren van Saille ons door een donkere wereld van grunts, loeiende gitaren en blast beats naar het nummer Passages Of The Nemesis. We krijgen in deze langspeler geen moment rust.

De riffs van beide gitaristen en de blast beats van de drummer zijn een streling voor het oor. Dan komen we aan The Orion Prophecy. Een rustiger nummer met een bombastisch gevoel dat een meerwaarde geeft en er een prachtig nummer van maakt.

Na dit nummer gaan de heren rustig verder op hun elan van loeiharde riffs en prachtige blast beats.Voor de vocals van deze langspeler is maar één woord : subliem.
Hun beschrijving van Symfonic Black Metal as it should be kan ik niet tegen spreken.


Met zo'n debuut album als dit mogen wij als Belgen toch trots zijn, muziek waar er oog voor detail is. Anno 2011 is dat zeldzaam en persoonlijk kan ik niet wachten op een opvolger .
Voor de geïntreseerden de site van Saille


Playlist :

1. Nomen
2. Passages of the Nemesis
3. Overdose of Gray
4. Plaigh Allais
5. The Orion Prophecy
6. Revelations
7. Maere
8. Tephra
9. Tremendous

score 9/10

Back to Top