Het festivalsezoen komt er weer aan en voor velen word dit een drukke zomer van inpakken, tent opzetten, opkramen en weer tent opzetten op een andere wei. En ook ik word bij die bende festivalgangers gerekend. Maar dit jaar zal DarkView op een aantal festivals ook vertegenwoordigd zijn.


Graspop(25-26-27 juni)

Zowat hét belangrijkste festival voor ons. Meer dan 80 groepen op 3 dagen staan garant voor een beenharde mix van metal knarsend op snoeiharde gitaren. DV zal hier met verschillende mensen aanwezig zijn en achteraf of zelfs tussentijds verslag uitbrengen. als jullie met ons eens aan de toog wille hangen, plaats dan gerust commentaar;)

 

Dour festival(15-18 juli)
Een eerste groot alternatief festival dat de moeite waard is om te vermelden. Al reeds de 22ste keer dat het georganiseerd word en nog steeds een reden om te feesten. je kan uit de bol gaan op een groot scala aan bands. Helaas zal DarkView hier niet aanwezig zijn. Maar wij nodigen onze lezers uit om  een festi-review door te sturen. Die verschijnt integraal op de frontpage na keuring.


Les Jardins Des Poupées(24 juli)
De 2de belangrijkste datum op onze kalender. Niet alleen omdat het een gloednieuw event is waar wij onze steun aan verlenen. Meer omdat het een veelbelovend victorian gothic initiatief is om meer keuze aan te bieden in de steeds kleiner wordende victorian scene.


Lokerse Feesten(30 juli - 8 augustus)
Ook de lokerse feesten staan op de agenda en tevens als Pukkelpop hoefd het geen verdere introductie. Jullie kunne ons hier slechts 1 dag tegen het lijf lopen. welbepaald zondag 1 augustus. Omdat dit voor ons dé "metaldag" is van het festival.  Een review hiervan is nog in overweging. Maar het gaat zeker een feest worden!


Folk Dranouter(5-8 augustus)
Het tweede groot alternatief festival dat de moeite waard is om te vermelden. Dit is een absolute must als je into folk bent! je kan uit de bol gaan op een groot scala aan bands en genieten van de ontspannen volkse sfeer. . Helaas zal DarkView hier niet aanwezig zijn. Maar wij nodigen onze lezers uit om  een festi-review door te sturen! Die verschijnt integraal op de frontpage na keuring.

 

Castlefest(6, 7 en 8 augustus)
Dit festival ligt weliswaar niet binnen onze landsgrenzen maar het is toch mooi meegenomen als de hoogwaardige nederlandse pagan trots. Ook hier zal DarkView zijn bevindingen over bekend maken. Groepen als Omnia en Faun zullen onze muzikale oortjes flink verwennen.


Pukkelpop(19-21 augustus)
Pukkelpop heeft nog nauwlijks introductie nodig. Een heel lang lopend alternatief topfeest met een heel ruim aanbod aan bands. Hier zullen wij niet aanwezig zijn maar wij doen ook hier een oproep aan onze lezers. Vond je een band echt de moeite of ben je serieus uit je dak gegaan. Stuur ons dan een mooie concertbespreking en wij plaatsen hem in de spotlight!


Boombal Festival(26-29 augustus)
Een rasecht puur folkfestival. Dat klinkt best aangenaam om in een linedans arm in arm te haken en een gezellige tijd te beleven! Hier is nog niet duidelijk of wij er ook zullen zijn. Maar doe gerust een poging om ons te overtuigen en wij zullen die in overweging nemen!

Back to Top