Iedereen kent gothica Diest(oftewel Gothica shops) of heeft er ten minste al van gehoord. Het is een van vlaanderen's meest gewaardeerde winkels tjokvol gothic gerelateerde kleding en artikelen. Helaas moesten de uitbaters vaststellen dat niet elk mooi liedje blijft duren. Vanmiddag is gemeld dat de ganse collectie in uitverkoop staat omdat Gothica ermee stopt.

De reden waarom vertellen ze in een open brief aan de scene verspreid op netlog.

"Met deze brief kondigen wij het einde van Gothica aan.

Na vijf mooie jaren waarin we veel mensen hebben leren kennen, zelfs vrienden voor het leven, zien wij ons genoodzaakt om de deuren te sluiten.

Ondanks de verschillende acties die wij deden, kortingen, fuiven, modeshows, goodiebags... is er niet genoeg clienteel om de winkel open te houden.

De kosten worden hoger, en de inkomsten daalden het laatste jaar drastisch, dit heeft ons tot de beslissing geleid om er mee te stoppen, en andere uitdagingen te zoeken, maar daar houden we je natuurlijk van op de hoogte.

Bijgevolg houden we een volledige uitverkoop.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 mei is er voor de snelle beslissers een korting van 50%, vanaf dinsdag 19 mei is er een constante korting van 30%, dit op de gehele stock, behalve op de dolken.

Wij weten niet hoelang we de winkel nog zullen openhouden, er is dus geen einddatum voorzien.

Het kan zijn dat we de stekker eruit trekken op het eind van deze maand, maar het kan ook juni of juli zijn. We hebben onszelf voorgehouden dat juli het uiterste zal zijn. We kunnen je wel aanraden om niet te lang te wachten als je koopjes wil doen... op = op.

We nemen geen bestellingen meer aan, maar het heeft geen effect op de reeds geplaatste bestellingen, die komen volgende week nog binnen.

We verkopen ook de bekende pentagram kast, en het inmiddels zeldzame drakenrek. Deze twee gaan de deur uit aan de hoogste bieder. Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., met als onderwerp 'pentagramkast' of 'drakenrek', en vermeld in je mail het bod dat je wenst te doen. Je hebt hiervoor tijd tot 31 mei.

groeten,

Erik en Tanja"

Het is triest om te zien dat een van de fijnste gothic winkels zo ten onder gaat. Daarom deze oproep naar Tanja en Erik, Denk erover na om Gothica voort te laten leven. Hetzij als winkel, hetzij als webshop. Darkview en mijzelf doen ook een oproep naar de ganse scene. Steek Tanja en erik een hart onder de riem en kom massaal opdagen om jullie steun te betuigen! Laat gothica nog voor 1 keer schijnen!

Intussen is er ook al een facebook page gecreerd om gothica te steunen en of te redden. Bekijk hem hier.

 

update: Gothic diest heeft intussen uitverkoop gedaan en heeft de deuren gesloten op 19 juni om 8 uur savonds. Een trieste dag voor de Vlaamse/belgische victorian scene.

Back to Top