De eerste editie van Sinners day vorig jaar was een enorm succes. Het concept sloeg in als een bom en er werd massaal positief gereageerd. Het festival werd platgelopen door 10.000 bezoekers om te kijken naar invloedrijke namen als Front 242, The Human League, Gary Numan, Anne Clark, Gang of Four, etc. Eindelijk was er een volwaardig mainstream gecoverd festival voor de traditionele gothic/punk/new wave fan. Dan is er goed nieuws voor jullie. er is nu een 2de editie in de maak en de site word nog groter!

Het festival vind plaats op 31 oktober in de Ethias Arena te Hasselt en niet zoals vorige keer op 1 november. En voor de 2de editie pakt de organisatie uit met een hele reeks vernieuwingen. Sinners Day heeft nu 2 rooms.  De Sinners Main Hall en de Sinners club. Voorts is er nog het Sinners Cafe met drank en eetstandjes. De Mainhall en Sinnersclub fungeren als mainstage en second stage. Voorts is de algemene capaciteit verhoogt naar 15.000 plaatsen die ongetwijfeld moeiteloos gevuld zullen worden. Podium, licht en geluid zullen gevoelig uitgebreid zijn wat een denderende show moet garanderen.

Dit jaar komen er maar liefst 16 bands en de volgende namen zijn alvast bevestigd: Nina Hagen, Marc Almond (Soft Cell), Jah Wobble, Peter Murphy (Bauhaus), The Selecter, Poesie Noir, Marky Ramone en Department S.

Voorverkoop start vandaag en tickets(56€) kun je bestellen op Sherpa.be, Free Record Shop en Fnac

Als kers op de taart is er tevens een compilatie ter beschikking van de vorige editie van Sinners day. Genaamd New Wave CD 2009. De compilatie is verkrijgbaar bij Free Record Shop. En de tracklist vind je hier

Back to Top