alt

Naar aanleiding van de opera La Forza del Destino (Giuseppe Verdi) in een regie van Michael Thalheimer organiseert de Vlaamse Opera een ‘Destiny Day’.

Ze zoeken hiervoor sprekers uit de gothic scene met een duidelijke link naar opera. Hierbij bedoelen ze vooral mensen die de link kunnen leggen tussen opera en gothic aspecten. Zoals literatuur, muziek, symboliek,..

Ook kunstenaars zijn van harte welkom (fotografen, videasten, muzikanten, acteurs,…) en gewoon mensen die mee willen doen aan het debat over opera versus gothic.

De opzet hiervan is jonger en minder jong publiek kennis te laten maken met verschillende aspecten van één van Verdi’s meest duistere en hoog romantische opera’s.
De insteek is Zwarte Romantiek (het libretto van de opera is gebaseerd op het drama ‘Don Alvaro o la fuerza del sino’ van Angel Perez de Saavedra) & de hedendaagse Gothic scène.

Wij kunnen alvast meegeven dat Sigrid Hausen (zangeres van Qntal) erbij zal zijn om die dag een workshop ‘’middeleeuws zingen’’ te geven. Ook filosoof Richard Anthone zal aanwezig zijn om een filosofisch café te leiden. ‘’La Forza del Destino’’ roept namelijk veel vragen op.


Meer info op Link of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Back to Top