fmvf

Vandaag gaat de eerste dag van “Metal Female Voices” van start. Het concept van dit festival word je meteen duidelijk als je de naam van dit festival leest. Het festival dat eerst bestond uit één dag, is stilaan uitgegroeid tot een festival van drie dagen.

Dit jaar beginnen ze meteen met een paar kleppers binnen het genre. Op 21 oktober kan je genieten van Bare Infinty, Battelore en Xandria.


Bare Infinity is een Griekse metalband met, hoe zou het ook anders kunnen, een vrouwelijke zangeres. Hier in België zijn ze nog niet gekend maar hoogst waarschijnlijk zullen ze de mensen op MFVF kunnen beroeren met hun depressieve teksten. Het Finse Battlelore is een “specialleke”. Zij hebben niet alleen een vrouwelijke zangeres maar maken daarnaast ook nog een wat meer folkachtige metal over diverse fantasie figuren en droomwerelden en hevig strijdgewoel. En dan hebben we ook nog het Duitse Xandria. Deze band brengt female fronted metal zoals we hem allemaal kennen. Hier is het nog een beetje onduidelijk of we de uiterst knappe (en vooral roodharige) Lisa te zien krijgen of de nieuwe zangeres Kerstin Bischoff.

Op 22 oktober wordt het publiek niet meer gerust gelaten en vliegen ze er bij MFVF helemaal in. Groepen zoals het Oostenrijkse Coma Divine, de wat hardere en Franse band Dylath-Leen (zeker voor liefhebbers van de schreeuwende vrouwen zoals Angela van Arch Enemy), het onuitspreekbare Kivimetsan Druidi (Druide van het stenen woud, is een Finse folkmetalband dat zich qua teksten vooral op de verhalen van Joni Koskinen baseren), het Amerikaanse en wat meer heavy Benedictum, de Britten van Hanging Doll, het Noorse Trail of Tears dat vrouwelijke gezangen en screams combineert, de Zweden van powermetalband Amaranthe met bevallige zangeres die vooral over sex, liefde en pijn zingen (ook beluisterbaar op onze website! Werd uitverkozen tot clip van de week), het Duitse Deadlock dat het aandurft om af en toe wat techno in hun muziek te verwerken, Nemhain dat werd opgericht door Adrian Erlandsson en zich wat meer richt naar de wat donkere rock zoals The Misfits, de Spanjaarden van Diabulus in Musica dat authentieke symfonische metal brengen en dan resteren er nog Leaves’ Eyes en Doro die hier waarschijnlijk geen inleiding meer nodig hebben.

Een hele opsomming en we zijn nog niet aan het einde! Want ook op zondag staat er weer een hele resem bands voor u klaar!

Op 23 oktober is het tijd voor: Beginnende met het Duitse Diary About My Nightmares (D.A.M.N) dat ook weer voor het hardere werk kiest, de Noren van Triosphere dat eerder de progressieve kant opgaan, het Amerikaanse en bombastische Operatika dat hiervoor ook al in het voorprogramma speelden van Nightwish en Therion, de sympatieke Hongaren van Velvet Seal, onze Nederlandse buren van Stream of Passion die ook de progressievere toer opgaan, de schatjes van het Duitse Midnattsol met het zusje van Liv Kristine die we zaterdag aan het werk konden horen/zien, het Zweedse Draconian dat mijn absolute favoriet op de affiche is mits de wat meer doom achtige muziek, de Amerikanen van System Divide die ook het woordje metalcore laten vallen en dan nog het Oostenrijkse Visions of Atlantis en als afsluiter het Zweedse Therion.

Het beloofd een druk weekend te worden in Wieze!

Back to Top