W4-medium.jpgij waren al even op de hoogte van de gebeurtenissen rond Nightwish. En wij wisten ook dat ze al sinds 15 oktober in de studio zitten. Dus een nieuwe cd zat er wel degelijk aan te komen.  Regelmatig zagen wij ook updates van de opnamen sessies(waarvan hieronder een quote). Maar niets wees uit dat het album al zo ver gevorderd was! Tot ik deze verheugelijke nieuwsbrief in mijn inbox belande!

En nu mogen wij met trots en tromgeroffel de naam van het nieuwe album bekend maken! Imaginarium zal het 13 song grote album heten. Ja 13 pareltjes van nieuw materiaal! Thuomas omschrijft ze zo: "Beautiful, twisted, tribal and cinematic stuff".

Over de opnamens zelf heeft Marco ook heel wat te zeggen.
"
Right now I'm collecting my inner plutonium for the critical mass again. I always do that before recording something. After all we're not a pop band, and these songs need some really serious explosives. Too bad you can't hear them yet...  

I just had to twist the knife here. I'm a sadist also. The songs are really good by the way..."

Tesamen met het nieuwe album kondigt de ploeg achter Thuomas een heel vernieuwend en spectaculair project aan. Naast de nieuwe plaat zijn ze ook bezig om een gelijknamige film te maken.

Het hoofdpersonage van de film is een songwriter met een bovennatuurlijke fantasie. Hij is een oude man die nog steeds denkt dat hij een jonge knaap is. Als hij slaapt reist hij in zijn dromen naar het verre verleden. Waar zijn dromen terug tot leven komen gemixed met de wereld van fantasy en muziek van zijn jongere ik. In zijn dromen worsteld hij om zijn meest belangrijke herinneringen terug te vinden.

Dit is naar eigen zeggen nog nooit ondernomen beweerd Thuomas. Het hele project is 2 jaar geleden ontsproten in zijn gedachten en zal geregiseerd worden door Mr Strobe Harju(van The islander) en zal geproduceerd worden door Solar Films. Er is helaas nog geen release date bekend voor de cd. de fllm zou ergens in 2012 uitkomen.

 Nightwish zal hierover wel nog een persconferentie geven eind februari. Nog 17 dagen max dus!


meer informatie vind je op nuclearblast.de of nightwish.com

Back to Top