bredase mishandeldNa het uiterst schrijnende overlijden van Sophie Lancaster een aantal jaar geleden, duikt nu een nieuw geval op. In het Nederlandse Breda is een jonge vrouw van 24 schandelijk aangevallen en geslagen en geschopt. Het trieste bericht is rond 8 juni jongstleden verschenen op Facebook, en werd sindsdien al honderden keren gedeeld. Tevens heeft een lokale nieuwsblog BredaVandaag het verhaal opgepikt.

 

Hieronder een fragment:

"Vrienden van de Bredase Christina delen massaal haar Facebook-oproep en die van haar vader waarin gezocht wordt naar twee blonde jongens van rond de achttien. De jonge vrouw (24) werd zaterdag iets na twee uur in elkaar geslagen nadat ze eerst voor ‘vieze Gothic’ was uitgescholden, zo schrijft haar vader op Facebook.

 

Het schokkende verhaal is inmiddels al bijna vierhonderd keer gedeeld. Hij beschrijft hoe Christina zaterdag 8 juni om 2 uur alleen op haar fiets vanuit het centrum naar haar huis in Princenhage op weg was. “Ze kan zich herinneren dat ze de Haagpoort voorbij is gereden en dat er twee jongens van ongeveer 17 à 20 jaar achter haar aanreden op zwarte fietsen en haar uit hebben gescholden met de woorden ‘Vieze Gothic’.”

 

Vervolgens riep ze dat ze met rust gelaten wilde worden, schrijft hij. Daarna werd ze door een jongen links ingehaald en kwam de andere rechts naast haar fietsen. “Voordat ze het wist lag ze op de grond en voelde ze een brandende pijn op haar billen en knieën. Ze herinnert zich dat ze haar fiets wilde oppakken waarop ze een vuistslag in haar gezicht kreeg. Kort daarop volgde een tweede vuistslag. Daarna kan ze zich weinig meer herinneren.”

 

“Ik kan me alleen herinneren dat ik van mijn fiets werd afgeduwd of geschopt, dat ik twee vuistslagen in m'n gezicht kreeg en dat ik wakker werd op straat omdat ik bijna stikte in mijn bloed. Ik weet dat ik daarna naar huis ben gelopen met de fiets”, zo schrijft ze zelf bij de trieste foto op Facebook, die ook bij dit verhaal staat. De diagnose in het ziekenhuis was een zwaar gekneusde neus, dikke lip, gezwollen gezicht, kapotte mond van binnen, snee in haar kin, kapotte knieën en een snee van 10 cm in haar heup.

 

Volgens haar reden de twee jongens ieder op een zwarte danwel donkerbruine fiets. Beiden spraken Nederlands, beiden hebben blond kort haar. Een van de daders heeft kort opgeschoren haar aan de achterkant en zijkanten en droeg een zwart (nep-) leder jack met verder donkere kleding. De andere had eveneens een zwart jack aan, met bontkraag of capuchon. Hij was verder ook donker gekleed.

 

De mishandeling zou 8 juni plaats hebben gevonden op de route tussen begin Haagweg (vanaf Tramsingel) en Princenhage, zo tussen 02.00 uur en 02.30 uur. Ze denkt zelf dat het plaatsgevonden heeft tussen hoek Tramsingel Haagweg en de Dijklaan in de richting van de Ettensebaan.

Beiden doen de oproep aan mogelijke getuigen om zich te melden bij de politie van Nederland: 0900-8844"

 

De facebook reacties zijn er niet mals om. Er word algemeen opgeroepen aan Bredase moeders om naar voren te komen indien ze de 2 jongens herkennen. Ook is de algemene tendens dat de 2 jongeren heel laf gehandeld hebben en dat ze het niveau hebben van kleuters of 'mietjes'.

Wijzelf van Darkview vinden deze gebeurtenissen ook ronduit triest en schokkend en keuren het sterk af. De vraag is alleen, of dit een éénmalig incident is of een mindset die komt binnengedruppeld vanuit Engeland. Daar heeft het dusdanige proporties aangenomen dat men officieel al een wet heeft uitgevaardigd die geweld tegen subculturen in het algemeen gelijk stelt aan hate crimes. Hier blijft het dusver beperkt tot enkele incidenten.

 

bron& foto: http://m.bredavandaag.nl/

Back to Top