alt

Het jongste meesterwerk van Holopainens hand werd een schot in de roos.

Na Dark Passion Play gaf  Tuomas zelf toe de horizon te zien opdoemen, het werd duidelijk dat een nieuwe wending in het Nightwish verhaal aangewezen was en  geen gemakkelijke opdracht zou worden. Toch slaagde de Finse gevestigde waarde er in een geheel nieuwe weg te bewandelen en wel met grote onderscheiding.

Er sluimerde een idee een conceptalbum te maken,13 muziekvideo’s in harmonie met  13 nummers...een complex doch intrigerend volgend album. Dit idee werd al gauw een groot avontuur voor de band nadat Tuomas de mening had in ingeroepen van de eigenzinnige Finse  regisseur Stobe Harju. Deze noemde hem “zo zot als een achterdeur” maar vond het fantastisch en nam onmiddellijk het heft in handen om een pré productie te maken. De plannen voor een heuse film waren geboren.

Na het afwerken van de nummers in het voorjaar van 2011 kwamen filmopnames in Canada en al snel werd duidelijk dat dit een van de grootste projecten in hun genre zou worden, eentje met ups en downs, een sprong in het duister... Toen de cd release kwam in november 2011 bleek al dat Imaginaerum gesmaakt werd door een groot publiek en ook hun tour werd een succesverhaal. De nummers werden stuk voor stuk gevoed door emotie en kregen elk een theatraal gegeven. Heel precies naar wat de film later zou gaan weer geven... een aangrijpend verhaal, bombastisch maar toch integer.

10 november, Hartwall Arena, Helsinki werd de film met een schitterend optreden de lucht in geschoten. Dat Anette de band een maand ervoor had verlaten was niet te bemerken. De Nederlandse Floor Jansen en tevens  ReVamp frontvrouw bracht Imaginaerum immers tot een nog hoger niveau. Dat dit format aansloeg bewees het feit dat de film niet alleen in Finland en Canada werd gelanceerd maar ook de première in Berlijn 11 februari dit jaar. Na 28 maart kan je hem in Engelse versie zien op groot scherm in Duitsland. Onderhandelingen in verschillende landen zijn lopende... Het ziet er dus naar uit dat er nog een heus avontuurlijk pad zal worden bewandeld vooraleer de horizon bereikt zal zijn!


A rollercoaster of emotions...a world full of surprises,Imaginaerum!

Back to Top