2652936102_1.jpg

Op zondag 17 juli is Sawada Taiji, ex-bassist van X JAPAN, is op 45-jarige leeftijd overleden.

Volgens zijn blog verbleef TAIJI in Saipan voor vakantie en werk. Op maandag 11 juli werd hij gearresteerd toen hij aankwam op de luchthaven van Saipan, een eiland in het westen van de Indische Oceaan dat deel uitmaakt van de V.S.

De Saipan Tribune maakte bekend dat TAIJI onhandelbaar werd toen het vliegtuig zich klaarmaakte voor de landing. Toen een steward hem wilde kalmeren, ontstond er een vechtpartij. Na de landing op Saipan International Airport werd hij onmiddellijk gearresteerd.

Een eerste rechtbankzitting zou vrijdag plaatsvinden. Op donderdagavond echter trachtte hij zelfmoord te plegen in zijn cel met behulp van een bedlaken. TAIJI werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij op 17 juli op de intensive care afdeling overleed.

TAIJI maakte deel uit van X JAPAN van 1986 tot 1992. Hierna speelde hij voor LOUDNESS, D.T.R., Cloud Nine, Taiji with Heaven's, The Killing Red Addiction en Taiji & Shu Project. In augustus 2010 vond een korte reünie plaats tussen TAIJI en X JAPAN voor twee concerten.

Back to Top