Iedereen heeft er al van gehoord en er is veel rond te doen. Its the talk of the town, spreekwoordelijk dan. Dans Der Vampieren! De gothisch getinte vampierenmusical van grote man Polansky loopt op moment van schrijven al een aantal weken, maar is nog lang niet op zijn einde.  Waarom schrijven we er nu pas over? Omdat een hoog percentage van onze lezers er naar toe getrokken zijn. Bijgevolg een welgepaste spoileralert!

'De bloedmooie Sarah wil van haar saaie leven af en vlucht naar het kasteel van de charismatische Graaf von Krolock, waar de vampieren een groot bal voorbereiden.De knotsgekke professor Abronsius en zijn lieve en beetje naïeve assistent Alfred doen er alles aan om Sarah van de ondergang te redden. Zo komen ze van het ene hilarische avontuur in het andere terecht. Laat ze zich, in ruil voor een kleine vampierenbeet, verleiden tot het eeuwige leven? Of zal ze de verleiding kunnen weerstaan…'(gevonden op de site van Dans Der Vampieren)

De rollen worden gespeeld door echte musicalacteurs zoals Hans Peter Janssen in de rol van de Graaf en Anne Van Opstal als Sarah. Professor Abronsius wordt dan weer vertolkt door Sébastien De Smet en zijn assistent Alfred heet in het echte leven Niels Jacobs. De rest van de cast vind je eveneens op de site van Dans der Vampieren.

Jim Steinman zorgde voor de heerlijke muziek. Dans der vampieren is een rockmusical dus is het niet meer dan logisch dat iemand als Steinman voor het musicale aspect werd gekozen. Zeker als je weet dat hij rocklegendes als Meat Loaf en Bonnie Tyler achter zijn naam heeft staan.

Natuurlijk verdient niet alleen de cast een paragraaf, maar ook de waanzinnig knappe en gedetailleerde kostuums en de briliant uitgewerkte decors. Gaande van de taverne tot het gotische slot van oppervampier Graaf von Krollock, elk detail is perfect uitgewerkt en er is heel goed nagedacht over technische werkingen en de sfeer die moet overgebracht worden. Wat vaak tot scenes en decors leidt waar menig horror-/vampierenfilm een serieus puntje aan kan zuigen. Letterlijk in dit geval. Dat neemt niet weg dat er een sterk verhaal wordt neergezet waar het decor een perfecte aanvulling voor geeft en geen van beide wordt overschaduwd door de ander. De soms iet wat vreemde dialogen worden vlot afgewisseld door een portie zang en de heel aangename massa-dans-scenes.

Dat alles, in combinatie met de charismatische karakters, grappige figuren en spookachtige wezens van Polanski, de regie van Cornelius Baltus en de scherpzinnige dialogen van verteller Michael Kunze, resulteert in een prachtige voorstelling met een hoog amusementsgehalte. De moeite om te kijken dus!


Back to Top