Iedereen kent Tv Familie wel, één van de vele roddelblaadjes die Vlaanderen telt. Voor één keer komt er iets in dat met gothic te maken heeft en je kan merken dat het blad er niets van weet.


Het item waar ik het over heb staat onder de rubriek ‘Sterren en Stijl’. Katy Perry is blijkbaar op één avond 7 keren van outfit veranderd, één daarvan was vampire-look. Heel knap en dergelijke, maar ze lacht niet op de foto. Daar maakt Tv-Familie natuurlijk gebruik van. De commentaar die ze eronder zetten luidt als volgt: “ ‘Twilight’ sleepte de meeste awards in de wacht en dus kon Katy niet anders dan haar gothic leren pakje uit de kast te halen. Tja, wij zouden ook sip kijken als we dit moesten aantrekken”.

Ten eerste, de link met Twilight is stom, goths hebben niets te maken met een tienerfilm als twilight.

Ten tweede, sip kijken is een vooroordeel. Je kan de outfit niet mooi vinden, maar ze geven hier wel de hint dat goths altijd depressief zijn. En zoals wij allen weten, dat is niet waar.

Wederom bewijst een roddelblad dat het uit niets anders bestaat dan vooroordelen en roddels. Verder uitpluizen wat gothic eigenlijk is doen ze niet, want dan zouden ze weten dat goths over het algemeen toffe, vrolijke mensen zijn. Roddelpers, voor niets goed.


Back to Top