Warning: getimagesize(images/stories/49944_isole_born_from_shadows.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

alt

Omwille van hun nieuwe en vooral goede album kregen wij de eer om een kort interview te houden met Jonas, de drummer van het Zweedse Isole.

Eerst en vooral wil ik jullie feliciteren met jullie nieuwe album!
J: Bedankt!
 
Wat is jullie favoriete nieuwe nummer en waarom?
J: De titel track is een goed nummer. Er zit heel wat variatie in, wat het leuk maakt om het te spelen. En het is niet altijd traag. Ik hou meer van black en death Metal dan van doom Metal. Dus mij past dit iets beter.
 
Wat zou je tegen de mensen zeggen zodat ze naar “Born From Shadows” zouden luisteren en het kopen?
J: Kopen mensen tegenwoordig nog Cd’s? Kom naar ons live kijken en probeer ons album dan NIET te kopen! Hahaha!
 
Wat betekent dit album voor jullie in de vorm van songwriting en binnen de sonische richting?
J: Dit album laat vooral zien waar we momenteel staan. Het is donker, atmosferisch, traag, snel, progressief,… We hebben een mix van al onze diverse invloeden samengevoegd waardoor dit album zo is gaan klinken. Maar heel wat krediet gaat richting Crister, wie vooral verantwoordelijk was voor de meeste nummers. Hij heeft een geweldig werk gedaan bij het componeren!
 
Wie/wat zijn je belangrijkste inspiraties/invloeden als muzikant? En hoe verbind je die met Isole?
J: Ah shit, is het mogelijk om hier een antwoord op te geven? Er zijn zoveel invloeden dat een impact op me hadden als muzikant gedurende al die jaren. Invloeden die nog altijd invloed op mij hebben en me vormden tot de muzikant die ik vandaag ben. Ik probeer drum te spelen op mijn eigen manier en om mijn eigen sound te hebben. De sound/productie wordt wel erg beïnvloedt door Jens Bogren en zijn werk bij Opeth.
 
En wie zijn jullie invloeden binnen de melodieuze doomstijl die jullie maken?
J: Ik ben niet zo into doom Metal als mijn collega’s en ik moet zeggen dat mijn invloeden van ergens anders komen. En volgens mij, zitten er in het doom genre niet veel drummers waardoor je echt geïnspireerd kan worden.
 
Over je “gear”, is er een tuning dat jij typisch vindt voor doom Metal of gemakkelijker vindt voor doom Metal?
J: Tuning in B is een minimum vereiste om het juiste gevoel te verkrijgen. Het moet ook een dubbele bassdrum zijn op het podium! Anders ziet het er fucking onnozel uit!
 
Waarom de Franse naam Isole?
J: Wel, als je zoekt op “Forlorn” in de “Metal Archives” zal je de hoofdreden te weten komen. Er zijn ongeveer 5 bands met dezelfde naam. Isole is een aanpassing van het Franse woord isolée. Wat geïsoleerd, alleen,… betekent. Een beetje dezelfde betekenis als Forlorn.
 
Bij jullie muziek is er altijd een sterke overeenkomst tussen jullie muziek en tekst. Wat komt er meestal eerst en wie is daar verantwoordelijk voor?
J: De muziek is meestal het eerste dat geboren wordt. Iedereen, buiten ik, heeft al nummers geschreven. Net zoals voor de teksten.

 
Wat betekenen de woorden “Underground Metal” voor jou? Wat is jouw idee hierover en over de scène van jouw land?
J: Mensen die van muziek houden en het spelen ondanks het feit dat ze er geen rotte bal aan verdienen. Als er niets geweest was zoals “underground Metal”, dan zouden wij niet bestaan hebben. In Zweden zijn er heel wat underground bands maar Zweden is echt verschrikkelijk op gebied van Metal clubs en underground Metal optredens.
 
Voor ik dit interview beëindig had ik je graag nog willen vragen wat doom Metal voor jou betekent?
J: Doom is veel voor mij gaan betekenen, sinds mijn meest succesvolle band een doom Metal band is. Ik hou ervan om de wereld rond te trekken, live te spelen en nieuwe mensen te leren kennen. En dat is iets wat Isole mogelijk voor mij maakt. Doom betekent beide gevoelens voor mij. Zowel blije als trieste gevoelens.
 
Ik hoop dat we jullie nog eens op een Belgisch podium mogen zien? Ik heb jullie al live mogen aanschouwen en het was een geweldig optreden! Mogen we jullie gauw nog eens in België verwachten?
J: Ik vrees dat we momenteel nog niets hebben geboekt in België, maar we komen zeker nog eens terug! Hou zeker onze officiële facebookpagina in de gaten en ben één van de eerste om het te weten: www.facebook.com/isoleofficial
 
Ik wil u hartelijk bedanken voor dit interview! Mijn allerbeste wensen voor de toekomst van Isole!
J: Geen probleem! En bedankt voor de lieve woorden! 

alt

 

Photo by Eki Kumpulainen

Back to Top