alt

Wij hadden het genoegen om met de opkomende band Dawn By Sunset te kunnen praten. Hieronder het resultaat van ons boeiend gesprek.

Ondanks het succes van de band vraag ik mij toch af waarom die enorm omzwaai van stijl ? Voordien Metal/Hard Rock en nu Metalcore.
We zijn inderdaad met die intentie begonnen, maar dat was vooral omdat iedereen van ons in die muziek betrokken was. Na een jaar zijn de meeste van ons veranderd van genre, Stef en Ruben zijn heel snel omgeslagen naar metalcore en hardcore. De rest heeft zich later aangepast. We zijn trouwens weer wat afgebogen, want we vinden dat de scene te vol geraakt met metalcore-bands en hebben besloten om ons te wagen aan progressieve(re)/melodische hardcore.

Hoe gingen jullie fans om met de verandering ?

Heel veel van onze trouwe fans (vooral vrienden to be honest) hebben ons altijd gesteund. Eigenlijk hebben we heel weinig kritiek erop gekregen, hier en daar natuurlijk iemand die het oudere beter vond, maar ja we moeten ons eigen gevoel volgen.

Waarom de naam Dawn BySunset ? Heeft dit een specifieke betekenis voor de band ?
De naam DBS is eigenlijk lukraak op tafel gekomen, we zaten met zen drieën, Ruben; Seb en Stef,  op msn te discussiëren over een nieuwe naam, omdat Victimized al gebruikt werd en niet echt bij ons nieuwe imago paste. Ook wouden we een beetje uitschieten tegenover de rest. En na behoorlijk wat namen te hebben overlopen had Ruben  DBS voorgesteld en iedereen was verkocht.
De betekenis, daar vraagt iedereen naar en oorspronkelijk was er geen duidelijke betekenis voor, maar toen is Ruben meer ben beginnen denken over onze naam, want een naam verzin je niet zonder reden. Ruben zijn persoonlijke visie over de betekenis van de naam is dat DBS staat voor: “Een schril contrast tussen 2 tegenstrijdige gevoelens in ieder individu.”

Dawn BySunset heeft een vrouwelijke drummer. Wat toch niet zo gewoon is in een voornamelijk mannelijke wereld. Hoe gaan jullie daar als band mee om ? En werd hier al hinder door ondervonden ?
Weet je, als band hebben we Sabine altijd aanvaard zoals ze is, ze heeft ook  grote sprongen voorwaarts gemaakt sinds ze bij ons is aangesloten. Natuurlijk heb je wel die vrouwelijke kantjes van haar waar je je soms aan hekelt of wat het juist grappig kan maken.
Echte hinder hebben we nooit door haar ondervonden, af en toe te laat op repetitie, maar dat begint stilaan voor iedereen een gewoonte te worden.

Jullie hebben al met verschillende groepen zoals onder andere Resurrection en Poison My Blood het podium gedeeld. Met welke groep zouden jullie nog graag op het podium staan ?
Goh, weet je als we zouden mogen dromen zouden August Burns Red, Parkway Drive, Defeater, More Than Life en zoveel meer bands er tussen staan. Maar om realistisch te blijven hopen we ooit nog met Perceptions het podium te kunnen delen, die mannen zijn heerlijk.

Op 24 Oktober 2010 brachten jullie een demo uit. Wat mogen we dit jaar nog verwachten van de band ?
Dit jaar? Mmm… We durven niks echt concreets te zeggen, de plannen voor nieuwe opnames zijn er en eventueel nieuwe bandfoto’s, maar dat zijn zoals gezegd enkel plannen. We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk nog zeker 1 van deze 2 kunnen uitwerken, maar dat is afwachten. Of zoals ze in ’t Engels zeggen : “Only time will tell.”

Hoe goed combineerbaar is Dawn BySunset en jullie werk/studies ?
Die vraag zijn we ons zelf  ook gaan stellen en eerst leek het erop dat DBS gedoemd was. Sven die ging werken en Ruben vertrekt nu naar Brussel voor hogere studies. Maar we zijn overeen gekomen dat repetities gewoon verplaatst worden naar vrijdagavond of zaterdag. Zo zou het (voorlopig) voor iedereen mogelijk moeten zijn om door te kunnen gaan.

Als Dawn BySunset  1 wens zou krijgen om te vervullen welke zou dit dan zijn ?
1 wens om te vervullen? Ik denk zoals iedere band hopen op een doorbraak en wat meer succes, hoewel we daar heel realistisch in willen blijven.

Wat wensen jullie nog mee te delen aan de lezers/fans ?
Euhm… kom zeker nog eens naar een optreden kijken want er staan een paar dingen te gebeuren die jullie zeker niet mogen missen. We kijken er naar uit om jullie weer te zien.

Back to Top