248314_157030634367070_100001804037958_353158_8196438_n.jpg

Naar aanleiding van het nieuwe contract en de aankomende eerste cd gingen wij samenzitten met In Clear Sight voor een babbel en wat prangende vragen. Hieronder vind je het relaas terug van ons "kruisverhoor"

 

Eerst en vooral willen wij bij Darkview jullie feliciteren met het contract dat jullie recent hebben getekend bij Clenched Fist Records. Hoe dicht staan jullie bij het releasen van jullie eerste CD?

Wij zijn zeer blij dat Clenched Fist Records (CFR) ons een kans wilt geven om onze cd te releasen onder hun label. In onze stijl (hardcore/metalcore) is CFR het label voor sterke lokale bands. Geweldige bands als Pushed Too Far, Johnny Unstoppable, Angelskin en vele anderen brachten er hun CD uit. Meer info over CFR en hun releases vind je op http://www.clenchedfistrecords.be/.
Onze release is gepland voor oktober/november. We zijn nu hard aan het werken aan onze nieuwe songs. Eind augustus gaan we de studio om onze nieuwe songs op te nemen. Arjan van Dedication Designs zal de CD lay-out en stickers ontwerpen. Dan mag dat alles naar de drukker en klaar is kees!


Jullie treden vaak op in het Antwerpse, maar ook in Limburg hebben jullie al het podium gedeeld met lokale bands. Ook hebben jullie al op de affiche gestaan met bands uit oa de UK, zoals bijvoorbeeld binnenkort weer het geval is met Abolition. Nu jullie volop aan een album aan het werken zijn, is de drang dan ook niet groot om een Belgische of zelfs internationale tour op touw te zetten?

Een tour gaat er zeker en vast komen, we hebben ondertussen al connecties in Duitsland, Luxemburg, Nederland en zelfs tot Finland en Denemarken opgebouwd. We hebben al een keer in Nederland kunnen spelen en we hebben al de kans gehad om in Denemarken te spelen. Dat ging spijtig genoeg niet door omdat onze drummer op reis was. CFR gaat ook meehelpen aan een kleine tour. Ze gaan onze cd opsturen naar magazines en buitenlandse bookers.

Zou een tournee voor jullie makkelijk te combineren zijn met werk en/of studies? Waaraan zouden jullie prioriteit geven indien je voor de keuze komt te staan?

Makkelijk combineerbaar is het nooit. Roger (één van de zangers) werkt vaak laat waardoor we niet altijd elke show kunnen aannemen. Andere bandleden hebben ook hun activiteiten (voetbal, zeilen, …). Toch zijn we er altijd in geslaagd een oplossing te vinden om te repeteren en veel shows te spelen.


Ervaren jullie een mentaliteitsverschil in het hardcore milieu tussen bijvoorbeeld Antwerpen en Limburg? Merken jullie ook, zoals enkele bands recent hebben aangegeven, dat er een (negatieve) evolutie zichtbaar is in de scene qua sfeer en attitude?

Verschil is er altijd, maar dat hoeft niet slecht te zijn. Overal waar we spelen krijgen we positieve reacties. Op sommige shows ontploft de zaal, hangt er volk aan het plafond, … Bij andere shows is er weinig volk of weinig beweging. Dat hoort er bij. Zolang er positieve commentaar is, zullen wij blij zijn met elke show die we kunnen spelen. In elke scene zitten er altijd haters. Alles wat een band of een booker doet wordt door zo’n mensen afgebroken.


'In Clear Sight' is een verwijzing naar een duidelijk doel voor ogen hebben en er alles aan doen om dat doel te bereiken. Leeft die mentaliteit bij ieder van jullie in de band, of zijn er ook voor jullie bepaalde grenzen die jullie niet zullen overschrijden?

Met onze bandnaam willen we mensen inspireren om niet op hun luie reet te blijven zitten en ergens voor te gaan als ze iets willen bereiken.

Met onze band willen we vooral goede muziek maken. We maken muziek die we zelf goed vinden en niet wat anderen zeggen dat we goed moeten vinden. We zullen altijd onszelf blijven en niet veranderen omdat er eens commentaar wordt gegeven. We maken muziek en hopen gewoon dat het publiek zich amuseert op onze optredens eender welk genre van mensen en dit kan heel ver gaan van r&b-er tot metalhead.

Ons doel is natuurlijk ook ergens geraken met onze band. Sinds Kenny (ex-Guilty Of Murder) en Roger (ex-Expect The Recoil) de nieuwe zangers van onze band werden, hebben we een positieve boost gekregen. Roger met zijn jarenlange ervaring als zanger en bassist wist veel af van het muzikale gedeelte, en hielp vooral mee met de “technischere” stukken van de nieuwe liedjes. Kenny heeft de band dan weer beïnvloeden door variaties op de zang te introduceren en met zijn kennis van breaks.

Jullie hebben al een aanbod opgebouwd op gebied van merchandise : vindt deze makkelijk zijn weg naar jullie fans? Is er vraag naar meer en zijn jullie zelf van plan om inderdaad het aanbod uit te breiden?

We hebben voorlopig één t-shirt laten drukken en deze wordt vlot verkocht. Diegene die er één willen kunnen die kopen op shows of via facebook. Vlak na onze cd-release zijn we van plan om nog een t-shirt te maken. Hopelijk verkoopt deze evengoed als de eerste shirt. We zijn nu ook van plan om er een professionele designer op te zetten en niet zelf iets te ontwerpen zoals het vorige design.

Wat zouden jullie als band graag nog verwezenlijken in het komende jaar?

Ik denk dat onze hoofddoelstelling het releasen van de cd is. Als dit lukt en de cd slaagt aan bij het publiek dan zullen wij een prachtig jaar achter de rug hebben !


Nogmaals bedankt om de tijd te nemen om deze vragen te beantwoorden, en nog heel veel succes gewenst met jullie toekomstige projecten.

Amaris en Eleera

Back to Top