Hoewel ze bij het grote publiek allerminst bekend zijn, heeft het land van de rijzende zon heel wat interessants te bieden in het undergroundcircuit, zeker wat doom betreft. Denk maar aan Coffins, Boris of Church in Misery.

Daar kan je gerust Funeral Moth aan toevoegen dat na een heruitgebrachte demo nu haar echte debuut aan de wereld voorstelt. Op gitaar en zang vinden we daar Makoto Fujishima , de man die ook de bezieler is achter Weird Truth Productions, het bescheiden doomlabel dat naast thuisbasis voor z’n eigen band, ook het neusje van de zalm onder haar vleugels heeft met Profetus, Worship Funeralium en Ataraxie  en Mournful Congregation. Van die laatste speelt  Justin Hartwig trouwens een stukje mee op het eerste nummer ”Blindness”.  

‘Dense Fog’ is extreme doom voor gevorderden. De vier composities zijn lang uitgerekt, loodzwaar en uitgepuurd tot op het bot. In vergelijking met de demo is er wel een tweede gitarist bijgekomen die je enige houvast kan bieden terwijl je je door de dichte mist een weg probeert te zoeken doorheen dit een verlaten, kale landschap.

 

Tracklist:

1.Blindness     

2. Behind the Closed Door     

 3. Dense Fog     

4. Kill Yourself 

 

Label: Weird Truth Productions

www.weirdtruth.jp/funeralmoth

9/10

Back to Top